Help jij mee Aziatische hoornaars te vangen?

Gepubliceerd op  dinsdag 9 apr 2024 om 14:47 uur
De Aziatische hoornaar is een invasieve uitheemse soort, wat betekent dat ze hier is verzeild geraakt en mogelijk problematisch is voor onze natuur, landbouw en onze volksgezondheid. De Aziatische hoornaar is hier ondertussen gevestigd en uitroeien lukt niet meer.

We moeten ermee leren omgaan en de overlast zo laag mogelijk houden. Daarom worden er in het voorjaar in heel Vlaanderen selectieve vallen geplaatst om ontwakende koninginnen af te vangen en zo nieuwe nesten te vermijden.

Help mee en zet zelf in het voorjaar (tot eind mei) een lokdoos in je tuin en help zoveel mogelijk koninginnen te vangen met de selectieve val. Elke koningin die wordt gevangen is een nest minder dat zich kan ontwikkelen en de bijen kan bedreigen.

Imkers Neteland hebben nog enkele vallen in voorraad. Ook op het gemeentehuis zijn er nog een paar exemplaren. Heb je interesse om zo’n lokdoos in je tuin te zetten, neem dan contact op met Anne Baeten van Imkers Neteland via info@imkersneteland.be of contacteer het departement omgeving via omgeving@herenthout.be.

Meer info over deze vallen vind je op de website van Imkers Neteland.

Naar top