Wil jij ook een gratis boom?

Publicatiedatum: 25 aug 2022

Herenthout neemt dit najaar deel aan de actie 1.001 bomen in samenwerking met IOK. Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen. De gemeente betaalt! Bestel je boom vanaf 1 september tot en met 20 oktober 2022 via https://www.iok.be/compost-tuin/1001-bomencampagne.

Er is voor elke grootte van tuin een aanbod: er zijn loof- of fruitbomen in halfstam en hoogstam of struiken. Wens je een hoogstam, dan kan je een veldesdoorn, winterlinde, krentenboom, sierpeer, Keuleman (appel), sierkers, Hedelfinger (kers) of Conference (peer) kiezen. De Keuleman appel en Conference peer zijn ook beschikbaar in halfstam, net als de Amsden (perzik) en Belle de Louvain (pruim). Wens je een struik, dan heb je de keuze tussen spork, hazelaar of Wilde kardinaalsmuts.

Met het project ‘1.001 Bomen’ willen we iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen én om allemaal samen te zorgen voor meer bomen … en dat mogen er gerust meer dan 1.001 zijn!

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem: we zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd als we in een groene omgeving vertoeven. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO ₂ uit de lucht op en produceert zelf evenveel zuurstof als tien mensen op een heel jaar inademen.

Praktisch

De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, jij steekt hem in de grond. Tegelijkertijd kan je extra plantgoed reserveren via ‘Behaag onze Kempen’. Je plantgoed en je gratis boom kan je vanaf 1 september tot en met 20 oktober bestellen via https://www.iok.be/compost-tuin/1001-bomencampagne. Op deze site vind je ook de juiste boom voor jouw tuin en meer informatie over het planten en onderhouden van de boom.

Hulp nodig bij het bestellen?

Maak een afspraak met het gemeentehuis of geef je bestelling telefonisch door via 014 50 21 21. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Je bestelling afhalen gebeurt op zaterdag 19 november in de voormiddag aan het sportcomplex ’t Kapelleke (Bergense Steenweg 61).

Alle info op https://www.iok.be/compost-tuin/1001-bomencampagne.

1.001-bomen wedstrijd: win een aankoopbon

Stuur een originele foto van het planten van je boom en maak kans op een cadeaubon van de Herenthoutse middenstand. Je kan je foto’s tot en met 27 november 2022 doorsturen via het online formulier op onze website. Maandag 28 november om 12.00 uur worden de foto’s op onze Facebook-pagina gepost. Wie op maandag 5 december om 12.00 uur de meeste likes haalt, krijgt een cadeaubon van 100 euro. De 2de en 3de plaats worden beloond met een bon van 50 euro.

Wedstrijdreglement

  • Maak een originele foto van het planten van je gratis boom.
  • Om kans te maken op een cadeaubon van de Herenthoutse middenstand, stuur je je inzending door via het wedstrijdformulier.
  • Je foto insturen kan tot en met 27 november 2022.
  • Maandag 28 november om 12.00 uur worden de foto’s op onze Facebook-pagina gepost.
  • Wie op maandag 5 december om 12.00 uur de meeste likes haalt, krijgt een cadeaubon van 100 euro. De 2de en 3de plaats krijgen een bon van 50 euro.
  • Door je beeldmateriaal in te zenden geef je ons uitdrukkelijk de toestemming om de inzending te gebruiken op alle communicatiekanalen van de vijf Neteland-gemeenten.

© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact