Acht Herenthoutenaren behaalden inburgeringsattest

Publicatiedatum: 13 dec 2018

Op vrijdag 30 november 2018 organiseerden het Agentschap Integratie en Inburgering en het project Wegwijzer de tweede gemeenschappelijke inburgeringsceremonie in de Middenkempen. Inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar die het inburgeringstraject succesvol hebben afgerond, werden die avond in de bloemetjes gezet.

 

In de Middenkempen behaalden 117 personen tussen 1 oktober 2017 en 30 september 2018 hun inburgeringsattest, waaronder 8 personen uit Herenthout. Dat werd gevierd tijdens de inburgeringsceremonie in Kasterlee waar de besturen van de verschillende gemeenten een oorkonde overhandigden aan de inburgeraars.  

Inburgeringstraject

Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België. Het bestaat uit een basiscursus Nederlands en een cursus Maatschappelijke Oriëntatie. De inburgeraars kregen informatie over de Belgische samenleving en er werd gewerkt aan het verhogen van hun zelfredzaamheid. Bovendien kregen ze individuele begeleiding en informatie over studies en het vrijetijdsaanbod.

Meer info vind je op www.integratie-inburgering.be.

Project Wegwijzer

Wegwijzer is een intergemeentelijke samenwerking in de Middenkempen tussen de gemeenten en OCMW ’s van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Het wil mensen van buitenlandse herkomst wegwijs maken in de gemeenten en het onderwijs in de Middenkempen. Wegwijs in de gemeente zet in op een toegankelijk onthaal en een toegankelijke dienstverlening, met specifieke focus op anderstalige nieuwkomers. Wegwijs in het onderwijs legt de nadruk op een sterke instap en participatie van anderstalige ouders en hun kinderen in het onderwijs.

De centrale doelstelling is de opmaak van een regionale doelstelling voor onthaalbeleid, met focus op anderstalige nieuwkomers, die verfijnd wordt naar het specifieke karakter van de verschillende gemeenten, hun context en hun inwoners.

Meer info is terug te vinden via www.isom.be.

Contact

Agentschap Integratie en Inburgering:
Brecht D’Hoore, coördinator regio Kempen
0479 84 25 75
brecht.dhoore@integratie-inburgering.be 

Project Wegwijzer
Charlotte Brosius
0492 15 18 44
charlotte.brosius@isom.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact