Lezing dokter Colemont: 'Geef darmkanker geen kans'

Wanneer

  • donderdag 8 juni 2023 van 19:30 tot 21:00 uur

Locatie

Sint-Gummaruskerk
Vonckstraat 35 , 2270 Herenthout

Iedere dag verliezen 9 families in België een dierbare aan darmkanker. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de 'ideale ziekte' om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp.

Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe vaak komt darmkanker voor? Is het altijd erfelijk of familiaal? Hoe zit het met het Vlaams bevolkingsonderzoek?

Op deze en vele andere vragen geeft dokter Colemont een duidelijk en helder antwoord in 'mensentaal'. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren. Het woord ‘infotainment‘ is hier zeker op zijn plaats!

Dr. Luc Colemont was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sinds 2016 fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker.

De lezing wordt georganiseerd door lokaal dienstencentrum Huis Driane. Iedereen is welkom.

Inschrijven via onderstaand formulier.

Organisatie

Lokaal dienstencentrum Driane
Molenstraat 56 , 2270 Herenthout

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.

Contact

Naar top