Hommelweekend

Wanneer

  • zondag 2 juni 2024 van 13:30 tot 16:00 uur

Locatie

VOC Neteland
Langstraat 29/001 , 2270 Herenthout

Stap binnen in de fascinerende wereld van hommels met onze educatieve hommelwandeling! Ontdek de geheime tuiniers van de natuur en laat je betoveren door de wonderen van deze harige bestuivers. Deze unieke ervaring is niet alleen leerzaam, maar ook een feest voor de zintuigen.


Tijdens onze hommelwandeling nemen deskundige gidsen je mee op een ontdekkingsreis door de weelderige natuur rondom VOC-Neteland, waar hommels fladderen en zoemen. Leer alles over de levenscyclus van hommels, van hun bescheiden begin als eitje tot hun rol als essentiƫle bestuivers in de natuur.


Met boeiende verhalen en veldwaarnemingen bieden onze gidsen inzicht in het complexe sociale leven van hommelkolonies en onthullen ze hoe deze kleine insecten een grote impact hebben op onze ecosystemen. Ontdek welke planten hommels aantrekken en hoe je een hommelvriendelijke omgeving kunt creƫren in je eigen tuin.


De educatieve hommelwandeling is geschikt voor alle leeftijden en brengt niet alleen kennis, maar ook bewondering voor deze bijzondere wezentjes. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid om ons heen en kom met ons mee op een reis vol ontdekkingen. Word een hommelkenner en draag bij aan het behoud van deze belangrijke bestuivers voor toekomstige generaties!


Indien je een verrekijker en/of een loepje hebt mag je deze steeds meebrengen.

Organisatie

kern Grobbendonk Herenthout
Kasteeldreef 6 , 2288 Bouwel (Grobbendonk)
Naar top