Alcoholverslaving hoeft niet het einde te zijn 

Publicatiedatum: 08 nov 2018

Van 19 tot en met 25 november 2018 is het weer de ‘Week van het alcoholisme’. Tijdens deze week krijgt het problematisch gebruik van alcohol meer aandacht. In Vlaanderen zijn er naar schatting 350 000 alcoholisten.

Wat is AA? Waarvoor staat deze ‘geheimzinnige’ afkorting?

AA heet voluit ‘Anonieme Alcoholisten’ en staat open voor elke vrouw of man die niet ten onder wil gaan aan de lichamelijke en mentale afhankelijkheid van alcohol. Alcoholisme is een verslaving, maar tegelijk ook een ziekte die gestabiliseerd kan worden.

Anonieme Alcoholisten is een zelfhulpgroep van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme. De enige vereiste voor lidmaatschap is een verlangen op te houden met drinken.

Er zijn geen geldelijke verplichtingen voor het AA-lidmaatschap. Zij voorzien in hun eigen behoeften door eigen bijdragen. AA is niet gebonden aan enige sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling. Zij wensen zich niet te mengen in enig geschil en steunen of bestrijden geen enkel doel. Het hoofddoel is nuchter blijven en andere alcoholisten helpen nuchterheid te bereiken.

Bedenk dat er in Vlaanderen alleen al zo’n 9 000 AA-leden zijn die kunnen kiezen uit ongeveer 400 vergaderingen; wekelijks en ook in jouw omgeving. Laat je dus niet weerhouden een beroep te doen op AA met de gedachte dat je de enige zou zijn die met een alcoholprobleem te kampen heeft.

Voor familie en vrienden van alcoholisten bestaan er Al-Anongroepen.

Meer info

Info AA: info@aavlaanderen.org
Website: www.aavlaanderen.org
Info Al-Anon: info@al-anonvl.be
Website Al-Anon: www.al-anonvl.be

 

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact