BE-alert

Inhoud

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die ingeschreven is en waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen bij een gevaarlijke brand, overstroming, kernramp, terreuraanval ... Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. 

Procedure

Registreer je op de website van BE-Alert. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Dat je niet automatisch bent ingeschreven voor BE-Alert heeft te maken met de privacybescherming.

Krijg je een bericht van BE-Alert? Volg dan de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Kostprijs

Je kan je volledig gratis registreren via de website van BE-Alert

Uitzonderingen

Heb je geen smartphone? Ook dan kan je je inschrijven. BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Naar top