Belastingvermindering voor dakisolatie in 2017 afgeschaft

Publicatiedatum: 08 dec 2016

Onder bepaalde voorwaarden kan je een belastingvermindering krijgen voor uitgaven (materiaal plus plaatsing) die je doet voor dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag. Er geldt wel een maximumbedrag.

Deze belastingvermindering wordt vanaf 2017 afgeschaft. Er is wel een overgangsmaatregel waardoor je nog wel een belastingvermindering kan krijgen voor werken in 2017 als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Deze overgangsmaatregel moet nog definitief worden goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Dit zal waarschijnlijk eind december 2016 gebeuren.

 

Voorwaarden overgangsmaatregel 2017

Bij een betalingsdatum van de factuur tot eind 2017 is er alleen een belastingvermindering mogelijk als je ook aan de 4 onderstaande voorwaarden voldoet.

  1. Je moet een aannemingsovereenkomst hebben gesloten uiterlijk op 31 december 2016 (een gehandtekende bestelbon of een schriftelijke bevestiging van een offerte geldt als bewijs).
  2. Je moet een voorschot hebben gestort uiterlijk op 31 december 2016 (het bedrag van het voorschot is overeen te komen met de aannemer, er is geen minimumbedrag).
  3. Je moet de facturen uiterlijk op 31 december 2017 hebben betaald.
  4. Het isolatiemateriaal moet een warmteweerstand (Rd-waarde) hebben van minstens 4,5 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt). Het aantal centimeter isolatiemateriaal dat nodig is om een bepaalde Rd-waarde te halen, is afhankelijk van het type materiaal dat gebruikt wordt.

Op de website van Wonen Vlaanderen vind je meer informatie over:

  • de voorwaarden voor de belastingvermindering;
  • de juiste procedure;
  • de nodige documenten;
  • het bedrag waarvoor je in aanmerking komt.

Alle informatie via www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/belastingvermindering-voor-dakisolatie


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact