Bestel je plantgoed via Behaag onze Kempen

Publicatiedatum: 11 aug 2020

Ook dit najaar loopt de actie ‘Behaag onze Kempen!’. De organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense lokale besturen, waaronder Herenthout. De organisatoren willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in de periode september-oktober plantgoed aankopen via de actie.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kan je ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin.

Aanbod

De organisatoren bieden inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen en compost aan.

Inheemse en streekeigen haagplanten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin. Heel wat van het aangeboden plantgoed is ook zeer nuttig om meer bijen aan te trekken naar je tuin (op bestelformulier aangeduid met een J).

Speciaal voor de bijen wordt ook bloemenzaad voor bloemenweiden en bloembollen aangeboden. Een bijenbosje biedt dan weer een ideale combinatie van planten om bijen naar je tuin te lokken en de biodiversiteit in je buurt te versterken.

De organisatoren kiezen waar mogelijk voor autochtoon plantmateriaal, dit zijn nakomelingen van planten die zich hier na de laatste ijstijd spontaan hebben gevestigd. Autochtone planten zijn beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes, interacties met andere organismen … Onze fauna en flora is beter aangepast aan de groei- en bloeicyclus van autochtone bomen en struiken.

Hoe bestellen

Bestellen en betalen doe je via www.iok.be/bok. Bestellen kan tot en met 20 oktober.

Afhalen plantgoed

Het bestelde plantgoed ga je zelf afhalen op zaterdag 21 november tussen 9.30u en 11.30u op de afhaalplaats van je keuze, bijvoorbeeld het containerpark van Herenthout.

Meer info?

Bezoek de website www.iok.be/bok, neem contact op via behaag.onze.kempen@iok.be of informeer je bij de milieudienst op het gemeentehuis.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact