Beweegruimte en onderhoudsgymnastiek in Huis Driane

Publicatiedatum: 25 nov 2021

Met trots stellen we de nieuwe beweegruimte voor in Huis Draine, Retro FIT. Het is een toegankelijke beweegruimte voor ouderen in al hun diversiteit. Van jonggepensioneerden tot de oudste ouderen, mensen met verminderede mobiliteit of andere beperkingen. Iedereen kan hier bewegen naar eigen mogelijkheden.

Bewegen is nooit uit de mode

Lokaal dienstencentrum Driane wenst met de beweegruimte ouderen te steunen in actief ouder worden. Ouder worden op een manier die het sociaal, fysiek en mentaal welzijn bevordert. Laat het een stimulans zijn: bewegen bevordert ons algemeen welbevinden, geeft energie, helpt om minder te vallen en langer zelfstandig te leven. Bovendien biedt het ook een kans om andere mensen te leren kennen of om er even tussenuit te zijn.

De beweegruimte bevindt zich in Huis Driane en is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00u en 12.00u en tussen 13.30u en 16.00u. Een afspraak maken is niet nodig.

Elke dinsdag van 11.00u tot 11.30u is onze beweegcoach Ine Henderickx aanwezig in de Retro FIT om mensen op weg te helpen zodat je daarna zelfstandig verder kan oefenen. Is het voor jou niet mogelijk om op dit moment langs te kopen? Neem dan contact op met loket Zorg en Gezondheid via 014 50 77 11 voor een afspraak en ontvang alle nodige uitleg.

Retro FIT onderhoudsgymnastiek in groep

Onder leiding van onze beweegcoach Ine Henderickx, doen we oefeningen om de lichaamsbewegingen te kunnen ‘blijven’ doen. Aangepaste oefeningen zorgen ervoor dat we onze basiskracht en lenigheid behouden. Wekelijks worden de oefeningen op een andere manier gegeven met of zonder materiaal.

Instappen is elke les mogelijk en deelname is gratis. De onderhoudsgymnastiek gaat wekelijks door in lokaal dienstencentrum Huis Driane op dinsdag van 10.30u tot 11.00u.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact