‘Bewegen Op Verwijzing’ helpt inwoners meer bewegen

Publicatiedatum: 12 sep 2018

Regio Neteland is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen personen met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

De bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’ is om de ‘zittende’ Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen te krijgen. Ook de lokale sport- en gezondheidsdienst zetten hun schouders onder dit initiatief.

Doorverwezen patiënten kiezen zelf hoeveel keer ze naar hun beweegcoach gaan, maar het maximum ligt op 7 uur individuele begeleiding. De deelnemers krijgen van hun coach een beweegplan op maat. Dat kan bijvoorbeeld een dagelijkse fietstocht naar het werk zijn, of een wekelijks dans- of zwemuurtje. De coach motiveert hen en helpt hen op weg. Zo geeft hij de doorverwezen patiënten zin om te bewegen en om zelf een actiever leven uit te bouwen.

Voordelen

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting. Deze personen betalen 1 euro per kwartier voor een individuele sessie en 0,5 euro per kwartier voor een groepssessie.

Bewegen Op Verwijzing-coach

Interesse? Neem contact op met onze coach!

Voor Herenthout, Vorselaar en Grobbendonk:
Aurelie Dejonghe
0492 18 39 54
herenthout@bewegenopverwijzing.be
vorselaar@bewegenopverwijzing.be
grobbendonk@bewegenopverwijzing.be

 

Voor Herentals en Olen:
Kristien Wouters
0493 99 43 94
herentals@bewegenopverwijzing.be
olen@bewegenopverwijzing.be

 

Meer informatie over ‘Bewegen Op Verwijzing’ vind je op www.bewegenopverwijzing.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact