Neem deel aan de gratis Bouwfit-sessies: Energiefit (ver)bouwen

Publicatiedatum: 03 mei 2022

Heb je bouw- of verbouwplannen? Laat je dan goed informeren.

Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. Schrijf je daarom vandaag nog in voor een tweedaagse Bouwfit-sessie. Er is een sessie voor nieuwbouwwoningen en eentje voor renovaties.

  • Op zaterdagen 14 & 21 mei vindt de sessie ‘nieuwbouw’plaats in Olen.
  • Op zaterdagen 28 mei en 4 juni wordt de sessie ‘renovatie’ georganiseerd in Vorselaar.

Inschrijven is gratis en kan via www.dialoog.be/agenda/

Advies in mensentaal

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen een tweedaagse cursus, waarin je alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen of verbouwen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken.

In een Bouwfit-sessie ontdek je alles over duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Met deze kennis schroef je de energierekening in je nieuwe thuis snel terug. En je creëert er meteen een gezondere en comfortabelere leefomgeving mee. Na de tweedaagse ben je voldoende gewapend om de beste keuzes te maken voor je bouw-of verbouwplannen.

Alle aspecten van bouwen en verbouwen komen aan bod. Op het programma:

Dag 1 Dag 2
–     Gebouwenschil algemeen

–     Wetgeving energieprestaties

–     Aanpak

–     Correct thermisch isoleren

–     Materialen

–     Bouwdelen

–     Energiebronnen

–     Elektriciteit

–     Verwarmen

–     Ventileren

–     water

 

Vier goede redenen om je in te schrijven:

  • Maak de juiste keuzes: Wie (ver)bouwt moet kiezen uit veel verschillende bouwmaterialen en systemen. De Bouwfit-sessies helpen je makkelijker een keuze maken.
  • Voldoe aan de bouwwet: Wie (ver)bouwt, moet voldoen aan de EPB-wetgeving (Energieprestatie en Binnenklimaat). Die wet gaat over alle energie in je woning. Via de Bouwfit-sessies kom je volledig geïnformeerd aan de start van je bouwproject.
  • We spreken jouw taal: Aannemers en vertegenwoordigers van bouwmaterialen overstelpen je vaak met bouwtechnische termen. Omdat die mensen cruciale partners in je bouwverhaal zijn, is het belangrijk dat jullie elkaar goed begrijpen. De communicatie zal een stuk vlotter verlopen, dankzij de Bouwfit-sessies.
  • Simply the best: Elke fabrikant beweert de beste te zijn. En gewiekste verkopers hebben het liever niet over de nadelen van hun producten. Met onafhankelijk en neutraal advies kom je verder. Dankzij Bouwfit weeg je makkelijker de voor-en nadelen van materialen en technieken tegen elkaar af.

Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt cursusmateriaal en er is een broodjeslunch. Schrijf je vlug in, want de plaatsen zijn beperkt.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact