Brochure ‘Kempen Kerst’

Publicatiedatum: 04 dec 2018

Duizenden lampjes, glitters en kaarsjes brengen licht in de donkerste dagen van het jaar. Kerstbomen verspreiden een heerlijke dennengeur. Met de typische liedjes op de achtergrond en een glühwein of warme chocomelk tussen de handen is het weer oergezellig in onze regio.

Kerststallen zijn onlosmakelijk verbonden met kerstsfeer en -tradities; nog springlevend vandaag, maar met wortels tot in de 12e eeuw.

De kerststallencultuur is vooral in de Kempen nog erg aanwezig, en daar mogen we best trots op zijn. Om ze op te stellen wordt het sociale netwerk van verenigingen, gemeentediensten en religieuze gemeenschappen geactiveerd. Op dat moment slaan de mensen de handen in elkaar, voelen ze zich verbonden. En geef toe, daar draait het toch om bij Kerstmis.

In deze gratis folder vind je alle info terug over de kerststallen, kerststallentochten, kerstmarkten en alle andere kerstactiviteiten die in december in onze regio worden georganiseerd. Haal je exemplaar op in het gemeentehuis of bekijk hem online en dompel je de ganse maand onder in de heerlijke kerstsfeer.

‘Kempen Kerst, een slinger van stallen en markten’ is een uitgave van Kempens Karakter, deelwerking toerisme.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact