Binnen een evenement organiseren? Zorg voor een goedgekeurd COVID Infrastructure Risk Model

Publicatiedatum: 11 jun 2021
Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met de organisatie van nieuwe binnenactiviteiten. Maar daarvoor hebben ze een goedgekeurd CIRM (COVID Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig.

Wat is het CIRM (Covid Infrastructure Risk Model)?

Het CIRM is een checklist van de federale overheid waarmee uitbaters hun binneninfrastructuur coronaveilig kunnen maken. Het CIRM legt de uitbater onder meer een maximumcapaciteit en zeer strenge ventilatienormen op, waardoor heel wat zalen op dit moment geen goedgekeurd CIRM kunnen krijgen. We raden alle organisatoren daarom aan om hun evenementen zoveel mogelijk buiten te organiseren.

Uitbater van binneninfrastructuur

Ben je een uitbater van infrastructuur voor evenementen? Vul het CIRM in voor je locatie en laat het goedkeuren door de gemeente. Het goedkeurde CIRM is een eerste stap om activiteiten in jouw zaal te mogen organiseren.

Gebruikmaken van een zaal

Wil je een evenement organiseren in een binnenlocatie? Vraag dan het CIRM op bij de uitbater van de zaal. Als het advies van de veiligheidsdiensten positief is, krijg je toestemming om je evenement te organiseren.

Meer informatie over het CIRM en het bijhorende aanvraagformulier vind je hier op de website van het Covid Event Risk Model


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact