Computer- en smartphonelessen

Publicatiedatum: 15 sep 2021

Bibliotheek Herenthout organiseert in samenwerking met Seniornet Vlaanderen lessen rond computer- en smartphonegebruik.
Elke les duurt 2,5 tot 3 uren en er kunnen acht personen deelnemen. Sommige workshops bestaan uit twee lessen.

Deelname is gratis, maar voor elke les moet je je wel inschrijven in de bib of via 014 50 10 40. Je brengt je eigen Android smartphone mee. (Voor Apple toestellen is de les helaas niet aangepast). Ook voor lessen op de computer neem je best zelf een laptop mee. Beschik je toch niet over een eigen laptop, dan kan je bij inschrijving wel een aanvragen.


Programma – 26 tot en met 28 oktober 2021

 • Dinsdag 26 oktober
  13.30u tot 16.00u    Deel 1 Digitale foto’s opslaan en bewerken (pc nodig)
 • Woensdag 27 oktober
  13.30u tot 16.00u    Op reis met je smartphone (eigen smartphone nodig)
  19.30u tot 22.00u    Fotografie met je smartphone (eigen smartphone nodig)
 • Donderdag 28 oktober
  09.30 tot 12.00u      Kopen en verkopen op internet (pc nodig)
  13.30 tot 16.00u      Deel 2 Digitale foto’s opslaan en bewerken (pc nodig)

 

Digitale foto’s opslaan op pc, verfraaien in 2 lessen

Na het opladen van de foto’s op pc kan je rode ogen verwijderen en leer je foto’s vergroten, verkleinen en uitsnijden. Je kan ook het contrast, de kleur, enz. aanpassen.

Verder leer je hoe je mooie collages kan maken en nog tal van speciale effecten kan toepassen. Een andere leuke functie is het samenstellen van een fotoalbum dat je dan op het internet kunt plaatsen, het linkadres kan je naar familie en vrienden doormailen. Vereiste voorkennis: courant gebruik van pc en internet.

Belangrijk: je kan je enkel voor de 2 lessen samen inschrijven; de cursisten brengen hun digitaal fototoestel en geheugenkaartjes met foto’s mee. Om een fotoalbum op het internet te kunnen plaatsen moet je een e-mailadres en paswoord hebben. Indien je dat niet hebt, zal je in de les een nieuw gmail- of hotmailadres moeten aanmaken.

Op reis met je smartphone

Je hebt een smartphone met een Android besturingssysteem. Hoe gaan we op zoek naar apps om een reis degelijk en secuur voor te bereiden? Welke info blijkt interessant? Wat kan je doen als je ter plaatse dringend een bepaalde shop of een apotheek nodig hebt? Of hoe leg je een medisch probleem uit in een andere taal? Welke apps kan je gebruiken om een hotel te boeken of om een plaatsje in een restaurant te reserveren? Ook de mogelijkheden van Airbnb komen aan bod. Een reis plannen én uitvoeren … een uitdagende en creatieve beleving.

Digitale fotografie met je smartphone

Je hebt een smartphone met een Android besturingssysteem. Je kan er niet alleen mee bellen, maar ook foto’s nemen. De kwaliteit van die foto’s neemt steeds maar toe, maar waar moet je op letten als je prachtige kiekjes wil maken met je smartphone? Doet het soort smartphone er toe? Hoe gebruik ik hem het best om een optimaal resultaat te verkrijgen en hoe kan je de foto’s overzetten naar andere toestellen?

Kopen en verkopen op internet

Kopen op het internet is leuk: je moet geen winkels aflopen, je kan rustig thuis producten en prijzen vergelijken tussen verschillende webshops en dan bestellen wat jou het best past. Maar vooraleer je bij een webshop iets kan bestellen moet je je wel registreren, daar beginnen we dan ook mee. Daarna bekijken we de verschillende manieren van online betalen en waar je zeker moet op letten. Pas dan zijn we klaar om op zoek te gaan naar het gewilde product in een van de vele webshops. Eens de keuze gemaakt, kan je de bestelling plaatsen. Het lijkt misschien simpel, maar als je geen onaangename verrassingen wilt tegenkomen, moet je toch wel goed weten waar je aan begint.

Vereiste voorkennis: courant gebruik van de pc en internet

Info en inschrijven:
Bib Herenthout, Zwanenberg 27, 2270 Herenthout – 014 50 10 40 – bibliotheek@herenthout.be

 

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact