Computerlessen voor alle leeftijden in de bib

Publicatiedatum: 01 feb 2018

In april 2018 biedt de bib computerlessen aan voor een ruim publiek. De lessen zijn gratis maar bij het inschrijven vragen we een waarborg van 5 euro die terugbetaald wordt op de dag van de les zelf. Je kan de lessen volgen met je eigen laptop. Wie zelf geen pc heeft kan eentje aanvragen bij de inschrijving. Inschrijven in de bib (beperkt aantal plaatsen).

dinsdag 17 april Fiets- en wandelroutes 13.30-16.00 uur
dinsdag 17 april Digitale foto’s opslaan en bewerken – deel 1* 19.30-22.00 uur
donderdag 19 april Digitale foto’s opslaan en bewerken – deel 2* 19.30-22.00 uur
dinsdag 24 april Kennismaking met Facebook – deel 1 theorie** 09.30-12.00 uur
dinsdag 24 april Kennismaking met Windows 10 13.30-16.00 uur
donderdag 26 april Kennismaking met Facebook – deel 2 oefeningen** 09.30-12.00 uur

 

*en **: de 2 lessen van hetzelfde thema horen samen.

Fiets- en wandelroutes
De laatste 10 jaar zijn er in Vlaanderen veel leuke fiets- en wandelroutes ontworpen en je kan daarvan alle nodige informatie vinden op het internet. In deze les ontdek je de fiets- en wandelroutes in alle provincies: waar kan je starten, waar kan je even afstappen en wat bijtanken, wat zijn de bezienswaardigheden onderweg … Je kan uitgewerkte routes volgen, maar je kan ook zelf één uitstippelen op het knooppuntennetwerk. We besteden ook aandacht aan de fiets en de veiligheid van de fietser.

Vereiste voorkennis: Basiskennis van pc en internet

Digitale foto’s opslaan op de pc, verfraaien en delen
Na het opladen van je foto’s op je pc kan je met de Windows 10 app Foto’s onder andere rode ogen verwijderen, foto’s vergroten, verkleinen en uitsnijden, contrast en kleur aanpassen. Verder leer je nog speciale effecten toepassen, hoe je foto’s kan delen … Je brengt je digitaal fototoestel mee met een kabeltje, een geheugenkaartje met foto’s of een USB-stick met foto’s.

Vereiste voorkennis: courant gebruik van pc en internet

Windows 10
Waarin verschilt Windows 10 van de vorige versie? Is de startknop nu terug? Hoe werkt het startscherm met tegels die verwijzen naar apps? Hoe apps ophalen uit de Store? De manier van werken leunt dicht aan bij de tablet en smartphone en je gaat gretig gebruik maken van de clouddiensten.

Vereiste voorkennis: Windows 7 of Windows 8 ervaring

Kennismaking met facebook
Facebook is vandaag de meest bekende netwerksite. Je kan er contact houden met je vrienden maar ook nieuwe vrienden maken. Je kan berichten posten over wat je aan het doen bent en zien wat je vrienden zoal bezighoudt. Al deze aspecten worden in de les besproken en ingeoefend.

Vereiste voorkennis: Courant gebruik van pc en internet. Cursisten die nog geen account hebben moeten een gsm meebrengen.

Inlichtingen: bib Herenthout – Zwanenberg 27 – T 014 50 1 040 –  bibliotheek@herenthout.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact