Coronabesmettingen in Herenthout – update 22 februari

Publicatiedatum: 22 feb 2021

We merken heel wat bezorgdheid rond het huidig aantal coronabesmettingen in onze gemeente. Op de kaarten met de coronabesmettingen van de afgelopen 14 dagen kleurt Herenthout donkerrood.

Ondanks de hoge besmettingsgraad is er echter momenteel geen reden tot paniek. De situatie is onder controle. De besmettingen zijn voor het grootste deel een verwachte uitloper van de eerdere besmettingen binnen Gemeenteschool Klim-op. We kunnen dus niet spreken van een nieuwe grote uitbraak.

Op 8 februari werd de school preventief gesloten na een hoog aantal besmettingen onder de leerlingen. Door deze correcte en directe ingreep van de school is een verdere verspreiding naar andere klassen beperkt gebleven. Alle kinderen die positief getest werden hebben hun quarantaine uitgezeten. Indien er binnen het gezin geen bijkomende besmettingen werden vastgesteld konden de kinderen bij de start van de krokusvakantie uit deze quarantaine.

Bij sommige gezinnen is het virus wel overgegaan van kind op ouder of op andere kinderen uit het gezin. Voor deze ouders en hun kinderen is de quarantaine dan ook verlengd. Door de besmettingen binnen deze gezinnen zijn de cijfers na de uitbraak in de school nog verder gestegen. Momenteel zitten hierdoor nog een aantal kinderen in quarantaine.

Omdat het grootste deel van de huidige besmettingen zich binnen een aantal gezinsclusters voordoet en dus afgebakend is, is in samenspraak met de noodplanningscoördinator en medische adviseurs een sluiting van de scholen momenteel niet aan de orde. De situatie wordt verder op de voet opgevolgd en indien nodig zullen er bijkomende acties worden ondernomen.

We merken dat de regels rond quarantaine nog niet altijd even duidelijk zijn. Het is nochtans belangrijk dat iedereen zich correct aan de quarantainemaatregelen houdt. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat het virus zich minder makkelijk kan verspreiden. De quarantaine- en isolatieregels kan je nalezen via: www.info-coronavirus.be/nl/quarantaine-isolatie/

Vertoon je symptomen en voel je je niet lekker of ben je in contact geweest met iemand die besmet is? Aarzel dan niet om je huisarts te contacteren.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact