Coronavirus – maatregelen – update 18 maart – 16.55u

Publicatiedatum: 18 mrt 2020

De crisiscel met de burgemeesters van Neteland (Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Herentals) is deze middag samengekomen. De volgende beslissingen werden genomen.

Warme oproep

Vanavond om 20 uur vindt een applausmoment plaats voor alle zorghelden in België. Het applaus geldt als appreciatie voor alle artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en bij uitbreiding alle werknemers binnen de gezondheidszorg, ouderenzorg, thuiszorg en thuisverpleging die in deze coronacrisis van onschatbare waarde zijn. Applaudisseer om 20 uur door de ramen van uw huis of appartement. Het mag geenszins de bedoeling zijn om samen te scholen en we moeten de afstandsregels absoluut respecteren. Als teken van waardering en hoop roepen we ook op om de komende dagen een wit laken uit te hangen of eventueel een tekening van uw kinderen aan het raam te kleven.

Versterking huisartsenwachtpost

De gemeenten van Neteland gaan de telefonische wachtdienst van de huisartsenwachtpost versterken. Dit gaat gebeuren door eigen personeel en vrijwillige burgers, onder begeleiding van personeel van de huisartsenwachtpost. In het weekend nemen ze de telefoons van burgers op, en in de week ondersteunen ze de dokters in hun afspraken.

Er komt ook versterking van de huisartsenwachtpost als die op huisbezoek gaan. De ondersteuning bestaat uit twee chauffeurs en twee wagens met afgescheiden compartimenten. De chauffeur vervoert enkel de dokter, geen patiënten.

Politiecontrole op federale maatregelen

De crisiscel geeft de lokale politie opdracht om nauwgezet toezicht te houden op locaties waar mensen kunnen samenscholen. De prioriteit ligt bij het respecteren van de sociale afstand, het samenscholingsverbod en het toezicht op supermarkten, nachtwinkels na 22 uur en het ziekenhuis.

Enkel afspraken met de politie mogelijk op hoofdkantoor

Wegens maatregelen in de strijd tegen het coronavirus kan je momenteel niet terecht in de politieposten van Olen, Grobbendonk, Herenthout en Vorselaar. Je kunt wel, na afspraak, terecht op het hoofdcommissariaat van de politie Neteland aan Beukelaer-Pareinlaan 3 in Herentals. Een afspraak maken doe je via de site van politie Neteland of via tel. 014 24 42 00. Voor dringende politiehulp bel je 101. De politie houdt in iedere gemeente toezicht op het naleven van de opgelegde coronamaatregelen.

Afhaalbib

Bibliotheek afhaal blijft bestaan, totdat dit effectief verboden zou worden.

Activiteiten paasvakantie

De crisiscel verwacht dat de federale maatregelen wellicht verlengd zullen worden tot na de paasvakantie. We wensen de organisatoren van activiteiten in de paasvakantie van deze bezorgdheid op de hoogte te brengen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact