Cultuur Niet Duur: 2 x 2 euro

Publicatiedatum: 31 okt 2018

Ook dit jaar word je weer een duo van topvoorstellingen aangeboden aan de symbolische prijs van 2 euro. Frankrijkkenner en rasverteller Bart Van Loo brengt het verhaal van Jacques Brel op een manier zoals alleen hij dat kan: bevlogen, nostalgisch en met evenveel kennis van zaken als zin voor humor. Compagnie Gorilla brengt tweemaal de familievoorstelling ‘Hans en Grietje’, een deurenkomedie waarin niets is wat het lijkt.

Zaterdag 1 december 2018: Bart Van Loo vertelt: Brel – 20.00 uur – Sint-Gummaruskerk // UITVERKOCHT

Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel. Hij gaat op zoek naar de juiste toedracht van zijn dood, en vraagt zich af hoe ‘le grand Jacques’ tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht. Eros en Thanatos, liefde en dood, het zijn thema’s die Brel als geen ander bezong.
Uiteraard kan Van Loo het niet laten om te verwijzen naar Gilbert Bécaud, Georges Brassens, Charles Aznavour en andere Barbara’s. Ja, zelfs naar Claude François, de tegenpool van Brel, de man van wie we ook al veertig jaar geleden afscheid moesten nemen.

Zondag 2 december 2018: ‘Hans en Grietje’ door Compagnie Gorilla – 14.00 en 16.00 uur – GOC Ter Voncke

‘Hans en Grietje – de deurenkomedie’ is een humoristisch, hilarisch en woordarm koldersprookje. Een slapstickshow die stretcht langs alle kanten, waarin niets is wat het lijkt. Een familievoorstelling ook, geschikt voor kleine en grotere kinderen vanaf 4 jaar. Alles is hier tweeledig: een voor- en een achterkant, een buiten- en een binnenkant, een goede en een slechte gedachte, een positief en een negatief karakter. Dat wordt benadrukt door de deurenrij die pal in het midden van het speelveld staat. Het publiek wordt in 2 groepen verdeeld en neemt plaats aan weerszijden. Twee keer hetzelfde verhaal: Hans en Grietje aan de ene zijde, de ouders en de heks aan de andere zijde. Of wordt het toch weer helemaal anders?

Tickets zijn verkrijgbaar online via www.eventbrite.nl, op het Loket Vrije Tijd (Bouwelse Steenweg 8) en bij de Herenthoutse krantenwinkels aKtueel (Vonckstraat) en ‘t Krantje (Molenstraat).


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact