Dag tegen Kanker op 18 oktober

Publicatiedatum: 09 okt 2018

Tijdens de Dag tegen Kanker vragen we één dag expliciet aandacht voor kankerpatiënten, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is. Een grote groep mensen, want jammer genoeg wordt bijna iedereen vroeg of laat geconfronteerd met kanker, rechtstreeks of in zijn omgeving. Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte. Naar schatting leeft één op de 25 Vlamingen met (de gevolgen van) kanker.

Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. Op de Dag tegen Kanker willen we aan alle mensen die kanker hebben en hun naasten onze verbondenheid tonen. Hen laten weten dat we met hen meeleven, dat ze er niet alleen voor staan.

Op de Dag tegen Kanker worden tal van hartverwarmende activiteiten op touw gezet voor kankerpatiënten en hun naasten. Ze worden verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop kleur- en stijladvies, een relaxatiemassage … In Herenthout kan je je op 18 oktober 2018 culinair laten verwennen in Driane aan het uitgebreide dessertenbuffet. Alle personeelsleden van lokaal bestuur Herenthout zullen die dag ook het gele lintje opspelden als symbool van solidariteit.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact