Dag tegen kanker op 19 oktober

Publicatiedatum: 09 okt 2017

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Bijna 5 per uur. Mannen. Vrouwen. Kinderen. Meer dan 200.000 mensen leven met en na kanker. Onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Rechtstreeks of onrechtstreeks.

Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. Dit doen we met de steun van meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties. Op die dag roepen we iedereen op om alle mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niét alleen voor staan. Dat we meeleven.

Dat hun strijd tegen deze ziekte ook de onze is. 

Op de Dag tegen Kanker worden tal van hartverwarmende activiteiten op touw gezet voor kankerpatiënten en hun naasten. Ze worden verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop kleur- en stijladvies, een relaxatiemassage,…

Alle personeelsleden van lokaal bestuur Herenthout zullen op 19 oktober 2017 het gele lintje opspelden als symbool van solidariteit. Op www.dagtegenkanker.be vind je alle informatie over de Dag tegen Kanker en de deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisaties. Je ontdekt er ook hoe je op een andere manier je hart kan tonen.

Het gele lintje verbindt je in de strijd tegen kanker.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact