De gele doos kan levens redden

Publicatiedatum: 20 sep 2021

In juni 2021 ontvingen alle 65-plussers uit onze gemeente een uitnodiging om hun ‘gele doos’ af te halen. De gele doos bevat medische en andere gegevens. Je bewaart ze in de koelkastdeur. Hulpverleners vinden zo snel de nodige informatie in noodsituaties.

Wat is het?

‘De gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact- en medische gegevens. Je bewaart ze in de koelkastdeur, omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Door de meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur te plakken, weten hulpverleners dat er een doos aanwezig is. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie. De doos kan levens redden.

De gele doos is een actie van het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie Kempen (RPO Kempen), in samenwerking met verschillende Kempense gemeenten en met steun van de provincie Antwerpen en Welzijnszorg Kempen. Gemeente Herenthout wil door mee in dit project te stappen, bijdragen aan het gezond ouder worden van onze dorpsbewoners.

Concreet

Nog geen gele doos in je koelkast of heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met het Loket Zorg & Gezondheid op 014 50 77 11. Op doorverwijzing kan je dan gratis een gele doos afhalen op vier locaties in de gemeente: Loket Zorg & Gezondheid (Driane), Apotheek Vloemans (Markt 9), Apotheek Van Daele (Molenstraat 38) en in de bibliotheek. Indien de oudere niet mobiel meer is, kunnen familie en mantelzorgers de doos afhalen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact