‘De Lange Tocht’ door kankerprof Johan Swinnen

Publicatiedatum: 09 feb 2019

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zeven jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Intussen heeft hij die belofte mogen waarmaken. Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen.

Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op weg naar Compostela en schetst hij hoe ook het kankeronderzoek een lange tocht aflegt. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop: ‘Als we echt willen, kunnen we veel bereiken’.

De inkom is vrij. Giften en opbrengst van drank gaan naar het Leuvens Kankerinstituut en er is de mogelijkheid om de boeken “De Lange tocht” en “Post voor Compostela” te kopen t.v.v. het kankeronderzoek. Zoals bij andere voordrachtavonden verzorgt de Herenthoutse bibliotheek een boekenstand over het onderwerp.

Praktisch

Donderdag 14 maart 2019
Ter Voncke – 20.00u (deuren open om 19.20u)

Inschrijven:

Een samenwerking tussen Landelijke Gilde en bibliotheek Herenthout


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact