De Parkeer-zorgkaart en Parkeer-zorgsticker

Publicatiedatum: 28 jan 2021

Sinds dit jaar introduceert onze gemeente de parkeer-zorgkaart en de parkeer-zorgsticker. Vaak is het moeilijk voor zorgverleners om vlot een geschikte parkeerplek te vinden. Zorgverleners kunnen met de parkeer-zorgkaart bij huisbezoeken in de Eerstelijnszone Middenkempen* makkelijk parkeren bij particulieren of in de blauwe zone. Met de parkeer-zorgsticker kunnen particulieren aangeven dat zij een private parkeerplaats willen aanbieden aan de hulpverleners.

De zorgverleners plaatsen hun parkeer-zorgkaart zichtbaar achter hun voorruit, wat hen het recht geeft om van deze plaatsen gebruik te maken tijdens de zorgverlening. Elke zorgverlener die een RIZIV-nummer heeft, heeft de parkeer-zorgkaart ondertussen van ons ontvangen. Ben jij (een nieuwe) zorgverlener en heb jij toch geen kaart ontvangen? Je kan deze online aanvragen via dit webformulier. Zorg er wel voor dat je je RIZIV-nummer bij de hand hebt.

Mensen die een private parkeerplaats willen aanbieden aan hulpverleners, kunnen een parkeer-zorgsticker plakken op hun raam, garage of brievenbus om aan te geven dat hun wagen welkom is op deze plaats. Je kan deze parkeer-zorgsticker eenvoudig aanvragen via het online formulier waarna de sticker naar jou thuis wordt opgestuurd. Je kan de sticker ook rechtstreeks afhalen aan het Loket Zorg & Gezondheid (Molenstraat 56).

Hulp nodig om je parkeer-zorgkaart of -sticker aan te vragen? Bel dan naar het Loket Zorg & Gezondheid via 014 50 77 11 of het gemeentehuis via 014 50 21 21.

* De eerstelijnszone Middenkempen zijn de gemeenten Herenthout, Grobbendonk, Herentals, Olen, Vorselaar, Lille en Kasterlee. 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact