Dementievriendelijke gemeente

Inhoud

Herenthout is een dementievriendelijke gemeente. Via een grootschalig project in 2011 wilden we het taboe rond dementie doorbreken en tips geven over het omgaan met personen met dementie. Een 30-tal middenstanders werkten mee en kregen eind 2011 een label ‘Dementievriendelijk Herenthout’. Dit om aan te tonen dat personen met dementie welkom zijn en thuishoren in ons dorp.

EHBD tas - Eerste hulp bij dementie-tas

Als er een vermoeden van dementie bestaat of er is reeds een diagnose gesteld, roept dit bij mensen en hun omgeving heel wat vragen op. Mensen gaan met de diagnose dementie naar huis en hebben vaak geen goed beeld van het verloop van de ziekte. De ‘eerste hulp bij dementie-tas’ biedt de kans om dit thema op een rustige manier thuis te verkennen.

Om te helpen in die onzekere periode, heeft het lokaal dienstencentrum i.s.m. het expertisecentrum dementie een tas met materialen samengesteld. Met deze EHBD-tas willen we de zoektocht naar informatie gemakkelijker maken voor de gebruiker.

Vanuit het lokaal dienstencentrum kunnen we ook nog een antwoord bieden op hulpvragen die leven of we kunnen gericht doorverwijzen naar andere instanties. 

Naar top