Doe mee met de kookworkshop ‘koken met restjes’

Publicatiedatum: 24 mei 2017

Heb je nog een halve wortel, wat oud brood en een overschotje spaghetti in je koelkast liggen? Belanden deze restjes vaak op het einde van de week in de vuilnisbak? Dan ben je niet alleen …

Jaarlijks wordt er in de ganse keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Kom naar de kookworkshop ‘koken met restjes’ als je hier zelf iets aan wil doen.

De VLACO-lesgever geeft je tips voor plannen en bewaren van voeding, hoe je houdbaarheidsdata interpreteert en maakt een viertal gerechtjes op basis van restjes.

Praktisch
De kookworkshop in Herenthout vindt plaats op donderdag 8 juni in GOC Ter Voncke (Vonckstraat 17) van 19.00 tot 21.00 uur.

De overige data en locaties zijn:

  • Dinsdag 6 juni in de Oude Pastorij in Vosselaar (Woestenborghslaan 2)
  • Woensdag 7 juni in GIBO Galbergen in Mol (Don Boscostraat 37)
  • Vrijdag 9 juni in Gemeentelijke Basisschool Het Trapleerke in Lille (Rechtestraat 69)

Vergeet zeker geen oud brood (5 sneden), een snijplank, keukenmes en handdoek.

Geen kostprijs
De workshop is gratis. Inschrijven kan via mail naar 303030@iok.be tot een dag voor de workshop met vermelding van je naam en telefoonnummer.

Deelnemers aan de 30-30-30 campagne, een uitdaging voor 30 % minder restafval gedurende 30 dagen, krijgen voorrang bij inschrijving. Meer info over de campagne vind je op www.iok.be/303030.


© 2017 Herenthout | Privacy | Contact