Driane start in september met een algemene wijncursus

Publicatiedatum: 25 jul 2020

Je bent een wijnliefhebber en zou graag extra kennis opdoen over je favoriete drank? Huis Driane start in september met een algemene wijncursus waar je wijn leert proeven en ook het verhaal achter de wijn leert kennen.

In het eerste jaar bespreken we naast de geschiedenis en het terroir ook het werk van de wijnboer en de diverse vinificatietechnieken. We leren wijn proeven en beschrijven en hebben aandacht voor alles wat maar enigszins met wijn te maken heeft. In het tweede deel van het jaar bespreken we Frankrijk als wijnland met het oog op de specifieke kenmerken van de diverse regio’s. Elke les is opgesplitst in een theoretisch gedeelte en een degustatie gedeelte, waarin we samen wijn leren evalueren.

In een tweede jaar worden haast alle andere wijnproducerende landen besproken. Het Europese continent komt zeer uitgebreid aan bod, maar uiteraard hebben we ook oog voor andere continenten.

Praktisch

Lesgever: Danny Cannaerts, lesgever ‘Algemene wijnkennis’ aan Cursuscentrum, Heist-op-den-Berg en lesgever ‘Algemene wijnkennis’ C.V.O. Edu Kempen, Mol
Start cursus schooljaar 2020-2021: maandagavond 14 september 2020 (onder voorbehoud van de corona-maatregelen)
Locatie: Zaal Isabella in Hof Driane, Molenstraat 56/A
Uur: 18.45u-21.15u
Prijs: 20 euro per schooljaar + cursusmateriaal (+/- 30 euro per schooljaar) + kostprijs wijndegustaties (per les)
Maximum 12 deelnemers
Inschrijven: in Huis Driane via zorg.gezondheid@herenthout.be of T 014 50 77 11


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact