Dunningswerken Merodesebossen

Publicatiedatum: 28 okt 2016

In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos starten vanaf half november in het westelijk deel van de Merodesebossen dunningswerken.

Dunnen wil zeggen dat er bomen uit het bos worden gehaald om de andere bomen meer ruimte te geven. De typische streekeigen loofboomsoorten als zomereik, beuk, berk en lijsterbes krijgen daardoor de kans om uit te groeien, zodat op termijn een gemengd inheems bos zal ontstaan. Door de kappingen verdwijnt het bos dus niet. Integendeel, het zal er juist gevarieerder door worden. Op deze manier worden de Merodesebossen een waardevoller en natuurlijker bos.

Ook de gevaarlijke bomen langs de wegen en dreven worden aangepakt zodat het risico op vallende takken verkleint.

Het gekapte hout is door ANB verkocht op een openbare houtverkoop voor de professionele houthandel. De koper is verantwoordelijk voor de kapping van de bomen en de afvoer naar de houtfabriek voor verdere verwerking.

Het bos blijft gans de periode normaal toegankelijk voor bezoekers, maar het kan vanzelfsprekend gebeuren dat, uit veiligheidsoverwegingen, bepaalde delen tijdens de exploitatie zullen worden afgesloten.

Wij danken alvast iedereen voor hun begrip!

Voor vragen of meer informatie kan je bellen naar de boswachter van het Agentschap voor Natuur en Bos, via het centrale nummer 03 224 62 62.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact