Duurzaam advies op bouw- en verbouwplannen

Inhoud

Kamp C

Als je concrete bouw- of verbouwplannen hebt, kan je duurzaam advies vragen bij Kamp C. Het infoloket van Kamp C bekijkt of je gebouw duurzamer en energievriendelijker kan.

Heb je grote bouw- of verbouwplannen op papier, dan kun je deze gratis laten screenen door één van de architecten van Kamp C. Voor dit bouwadvies maak je vooraf een afspraak. In ongeveer 50 minuten worden je (ver)bouwplannen gescreend op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Je krijgt verbetertips mee over compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen …

Een volledig uitgewerkt plan is niet noodzakelijk. Kamp C vraagt wel een beperkte voorbereiding of bespreekbaar document waarmee ze aan de slag kunnen. Houd er wel rekening mee dat als de bouwaanvraag al ingediend is, veel aspecten definitief zijn.

Kamp C voert geen werfbezoeken en -controles uit. Ook EPB-berekeningen (Energieprestatie- en Binnenklimaatregeling) maken geen deel uit van het planadvies.

Energiesnoeiers

Mensen met verlaagde kansen op de arbeidsmarkt worden opgeleid tot energiesnoeier om bij gezinnen energiescans uit te voeren in het kader van energiebesparing.

HUISdokter

Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter kan je met raad en daad bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo. De HUISdokter kan je helpen met je plannen voor een totaalrenovatie, maar ook als je met kleine ingrepen energie wil besparen. De hele begeleiding is volledig gratis en onafhankelijk.

Meer info

Kamp C:

Energiesnoeiers

Vraag een gratis huisbezoek aan door de HUISdokter via www.iok.be/huisdokter.

Naar top