Aanvraag vergunning vuurwerk

 • Met deze elektronische kaart kan je een aanvraag indienen om feestvuurwerk af te steken.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  Datum waarop het vuurwerk zal worden afgestoken
 • Geef hier de aanleiding van het vuurwerk in
 • Tips bij het afsteken van vuurwerk:
  1. Koop enkel wettelijke en veilige producten.
  2. Een particulier mag enkel feestvuurwerk kopen dat niet meer dan 500 gram pyrotechnisch gas bevat.
  3. Bij elk product moet verplicht een gebruiksaanwijzing gevoegd zijn, opgesteld in de taal (talen) van het betrokken verkoopgebied. Laat elk tuig liggen waarvan het uitzicht of de verpakking te wensen overlaat.
  4. Eis een verpakking voor het vervoer van deze producten en steek ze vooral niet in uw zak.
  5. Eens thuis gekomen, bewaar dan het vuurwerk op een koele en droge plaats, buiten het bereik van kinderen in een goed gesloten doos.
  6. Lees steeds aandachtig - en volg nauwkeurig - alle voorschriften of gebruiksaanwijzingen de avond voor het gebruik van het feestvuurwerk en zeker niet juist voor het aansteken ervan.
  7. Wees nuchter: gebruik geen alcohol voor en tijdens het afschieten!
  8. Uitsluitend voor volwassenen: alleen een volwassene doet de voorbereidingen en schiet het vuurwerk af.
  9. Steek het vuurwerk af vanuit een open zone, op veilige afstand van je gasten, van woningen, van geparkeerde voertuigen en van weelderige plantengroei. Schik de tuigen zorgvuldig. Zorg ervoor dat omstaanden op een degelijke afstand blijven tot na het afsteken.
  10. Zorg ervoor dat je steeds voldoende water of een brandblusapparaat bij de hand hebt. Vraag omstaanden om vonken en op de grond teruggevallen resten uit te doven.
  11. Steek slechts één vuurpijl tegelijk aan! Verlaat onmiddellijk de plaats en ga op een degelijke afstand staan zodra een lont aangestoken is. Steek ze enkel aan met gestrekte armen door middel van een lange lucifer, een fakkel of een speciale lont, waarbij geen enkel deel van je lichaam zich boven een aangestoken tuig bevindt. Benader nooit een tuig nadat het reeds aangestoken werd. Richt een vuurpijl nooit naar een andere persoon.
  12. Steek een vuurwerktuig dat weigert nooit opnieuw aan!
  13. Houd dieren op een veilige plaats: ondermeer honden en paarden verafschuwen vuurwerk en schrikken bij de eerste knallen.
  14. Wat te doen bij een ongeval?
 • Wij respecteren uw privacy: deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet doorgegeven aan derden. Meer info in onze privacyverklaring.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact