Erfgoeddag ‘Hoe maakt u het?’

Publicatiedatum: 24 apr 2019

Erfgoeddag, op zondag 28 april 2019, stevent af op een recordeditie. Het aanbod? 950 gratis activiteiten rond en met ambachten en vakmanschap. Dat aantal maakt dat deze editie van het evenement nu al een succes kan genoemd worden. Het illustreert ook dat ‘handenwerk’ vandaag enorm aanspreekt, net als de bijhorende verhalen over het doorgeven van vaardigheden, kennis en inzicht. Het erfgoed dus. Het rijke programma van deze editie is online raadpleegbaar op www.erfgoeddag.be.

Het thema

Wie ontdekt er nu niet graag vakmensen die hun stiel beheersen en daardoor iets unieks en persoonlijk kunnen maken? Dat daar heel wat oefenuren, inzet en doorzettingsvermogen bij komen kijken, blijkt uit de honderden activiteiten. Beide invalshoeken vullen elkaar wonderwel aan en versterken elkaar. Het resultaat is een bijzonder bonte mix van activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel.

Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet er vooraf gereserveerd worden. Erfgoeddag zet bovendien voluit in op een aanbod voor gezinnen. Zo worden er activiteiten voorzien op maat van kinderen en hun ouders. Bij die activiteiten staat ook aangeduid voor welke leeftijd de activiteit werd bedacht.

Herenthout: Tentoonstelling ‘Oude beroepen in de kijker’

Benieuwd naar oude beroepen zoals kantklossen, wol spinnen of hoedenmaken? Op Erfgoeddag kan je ambachtslui aan het werk zien in de Sint-Gummaruskapel. Heel wat ambachten komen aan bod. In de tentoonstelling door Heemkring Sandelyn ontdek je ook hun werktuigen en attributen. Kom dit zeldzame vakmanschap bewonderen in de Sint-Gummaruskapel, van 10 tot 17 uur. Ook op 27 april kan je van 14 tot 19 uur langskomen voor de tentoonstelling ‘Een terugblik op 50 jaar Heemkring Sandelyn’.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact