Evenementen zaal Lux geannuleerd van 19 november tot en met 17 december

Publicatiedatum: 18 nov 2021
Omwille van de bijkomende corona-maatregelen en de verontrustend hoge coronacijfers voor onze gemeente, besliste de burgemeester vandaag om voor de komende vier weken (van 19 november tot en met 17 december) alle geplande evenementen in Zaal Lux te annuleren. De gemeente heeft voor deze moeilijke beslissing vooraf een constructief overleg gehouden met de organisatoren die ondertussen ook op de hoogte zijn van de beslissing.

 

Door de specifieke eigenheid van Zaal Lux, namelijk dat deze enkel toegankelijk is via het voorliggende café De Lux, wordt het moeilijk om de verschillende groepen bezoekers van café en zaal gescheiden te houden. De klanten in het café mogen het mondmasker verwijderen tijdens consumptie, bezoekers van de zaal passeren in het café en moeten wachten in het café voor de toegangscontrole van de zaal, wat op zich al een verhoogd risico op besmettingen betekent.

 

Ook de navolgende contacttracing bij een eventuele besmetting wordt hierdoor praktisch bemoeilijkt.

 

De uitgebreide mondmaskerplicht die op de evenementen van toepassing is weegt niet enkel op de organisatie, maar op de betreffende locatie ook op een passende controle op het naleven daarvan.

 

Binnen de beoogde periode zouden op relatief korte termijn verschillende evenementen doorgaan, met telkens een (deels) overlappend publiek, met dus ook een groter risico op vermenging en besmetting. Concreet gaat het over de annulatie van de optredens van Minc en Clamotte Rock en de twee activiteiten die in het kader van Cultuur Niet Duur georganiseerd zouden worden door de gemeente.

 

Dit was geen makkelijke beslissing om te nemen, maar de gezondheid primeert. We rekenen dan ook op ieders begrip en staan verder in contact met de organisatoren voor het toekomstig hernemen van de evenementen in zaal Lux.

© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact