Expo ‘Hemel op Aarde’ in Sint-Gummaruskapel

Publicatiedatum: 05 feb 2019

Benieuwd welke geschiedenis, pracht en praal er verscholen zit achter kerkdeuren? In de tentoonstellingsreeks Hemel op Aarde vertelt Kempens Karakter het verhaal van drie religieuze gebouwen. Deze zullen exclusief toegankelijk zijn voor publiek en transformeren tot een boeiende expositieruimte!

Religieus erfgoed is namelijk meer dan enkel kerken en kapellen. Veel instituten kregen doorheen de jaren een (deels) nieuwe invulling. Hemel op Aarde brengt het verhaal van religieuze herbestemming door de eeuwen heen, aan de hand van uitzonderlijk beeldmateriaal en authentieke objecten.

In het weekend van 9 en 10 februari 2019 houdt de tentoonstelling halt in het oude gasthuis van Herentals. Een boeiende expo onthult de verborgen parels van deze site. Kom genieten van kunst, een gezellige babbel, een historische rondleiding of een streepje orgelmuziek.

In Herenthout schetsen we op 22, 23 en 24 februari 2019 de evolutie van de Sint-Gummaruskapel: van kerk tot tekenschool, van klas tot concertzaal. Waan je terug op de schoolbanken in onze ‘klas van toen’ of schuif aan voor een prachtig piano- en percussieconcert.

Tot slot zetten we op 9 en 10 maart 2019 het kloostercomplex van Vorselaar in een nieuw licht: ontdek hoe een bescheiden schoolgebouw uitgroeide tot één van de grootste schoolcongregaties van de Kempen. Leer opnieuw de kneepjes van het naaien, kanten en klossen door plaatselijke handwerkers en betreed exclusief de prachtige kloosterkapel.

Bekijk hier het programma van Herenthout. Het volledige programma vind je op www.kempenskarakter.be!

De tentoonstellingenreeks Hemel op Aarde is een realisatie van Land van Nete en Aa, een intergemeentelijke samenwerking voor onroerend erfgoed tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact