Fairtrade Spaarkaart

Publicatiedatum: 16 dec 2020

Fair Trade betekent letterlijk ‘eerlijke handel’, wat erop neerkomt dat de producent eerlijke producten maakt. Producten die duurzaam gemaakt worden en waarvoor een eerlijke prijs betaald wordt, zodat de producent en zijn gezin een menswaardig bestaan kunnen leiden. Je kan je engageren voor eerlijke handel door producten van eigen bodem, lokaal geproduceerd en lokaal geconsumeerd, te kopen. Je kan je ook engageren door producten uit het Zuiden met een fairtradelogo te kopen.

Herenthout is al jaren een Fair Tradegemeente. Omdat wij de bevolking willen blijven aanmoedigen om fairtradeproducten te kopen, organiseren wij een spaaractie. Als je 20 Fair Tradelogo’s hebt gespaard, kan je in januari 2021 een leuk fairtradegeschenk afhalen in het gemeentehuis.

Waar vind je fairtradeproducten in onze gemeente?

In onze gemeente kan je fairtradeproducten kopen bij De Kruidenfee, Textiel Ledegen, Okay, Delhaize, ’t Vol Fleske en Aldi.  In Driane kan je dan weer fairtradefruitsap consumeren.

Kok-Traiteur An Van Bedts, Milkbar Vanessa, imker Ann Baeten, Wimpschranshoeve, Kapsalon Exclusief, Kapsalon Sandy, Kapsalon Xsanto en Studio Wave bieden duurzame producten van eigen bodem aan.

Ook ons bestuur, bedrijven en heel wat verenigingen en jeugdbewegingen zorgen voor fairtrade producten voor hun werknemers of leden gedurende de activiteiten: gemeentehuis, DSG Belgium, Jeugdraad, Gemeenteschool Klim-op, Chiro, Jeugdatelier Matsijs, Rode Kruis, Brandweer, Volleybal, Speelpleinwerking, catechese.

Spaarkaart aanvragen

Heb je de fairtrade spaarkaart in het gemeentenieuws van november gemist? Dan kan je via het onthaal van het gemeentehuis een nieuwe aanvragen: Tel. 014 50 21 21, info@herenthout.be. Wij zorgen er dan voor dat deze bij jou in de bus terecht komt.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact