Fiets- en loophappening Kempenfietst

Publicatiedatum: 21 mrt 2018

In mei 2012 is de vzw Kempenfietst in het leven geroepen. Kempenfietst wil geld inzamelen ten voordele van de kankerpatiënten in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Kempenfietst vzw biedt vooral hulp op de domeinen waar de bestaande overheidssteun en studiestromen tekort schieten. Daarnaast richt de vzw zijn pijlen op comfortverhoging van patiënten die op afdelingen oncologie van de Kempische ziekenhuizen verblijven. Tot slot investeert Kempenfietst ook in de opleiding van zorgverstrekkers in de oncologie.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Kempenfietst vzw op 1 mei 2018 een grote fiets- en loophappening voor het goede doel. Dit event vindt plaats aan hogeschool Thomas More, Campus Blairon 800 in Turnhout.

Net zoals de vorige jaren, is er de mogelijkheid om ons event te steunen door je deelname aan het event of door je aanwezigheid en solidariteit.

Fietst- en loopevent: voor ieder wat wils 

Geniet van de gezellige sfeer op de campus, maak er een familie- of vriendendag van en steun tegelijkertijd het goede doel! Of je nu als semi-professional wilt deelnemen of van een sportieve familiedag wilt genieten met het ganse gezin … Iedereen is welkom! Sportievelingen kunnen kiezen uit 3 parcours: 40, 70 of 120 km.

Voor gezinnen met kinderen is er een familiezoektocht per fiets van 12 km. Starten kan vanaf 7.30 uur.

Vanaf dit jaar zijn er ook 2 joggingparcours van 5 & 12 km, met start respectievelijk om 10.30 uur en 11.00 uur.

Deelname is mogelijk voor 9 euro (kinderen gratis, jongeren, studenten en gepensioneerden 6 euro). Bij voorinschrijving via de website ontvang je een mooi cadeau. 

Je steunt het goede doel

Kies je voor steun aan Kempenfietst vzw, dan garanderen wij dat de opbrengst integraal besteed wordt aan het goede doel: Kempense projecten en initiatieven ten voordele van kankerpatiënten. Zo leverde de fietshappening editie 2017 in totaal 85 000 euro op. Kempenfietst vzw besteedde dit bedrag voornamelijk aan comfortverhoging en psychosociale begeleiding van kankerpatiënten en levert zo actieve steun aan de vzw’s Ispahan, Alegria en de oncologie-afdelingen van de vier Kempense ziekenhuizen. Daarnaast zorgt Kempenfietst vzw voor de logistieke ondersteuning bij een cursus oncologie voor studenten en zorgprofessionals aan de hogeschool Thomas More campus Turnhout.

Meer info over onze goede doelen vind je op www.kempenfietst.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact