Geen billijke vergoeding meer in GOC Ter Voncke

Publicatiedatum: 11 jan 2018

Sinds 1 januari 2018 dienen huurders geen billijke vergoeding meer te betalen in GOC Ter Voncke. Het gemeentebestuur heeft een gewijzigd jaarcontract afgesloten, dat nu alle evenementen op deze locatie dekt. De jaarcontracten voor Sint-Gummaruskerk en sporthal ’t Kapelleke blijven ongewijzigd; dat wil zeggen dat alle socioculturele en sportieve activiteiten er gedekt zijn, zolang geen drank geschonken wordt, en er niet gedanst wordt (dat laatste mag uiteraard wel als de activiteit een dansles is).

Billijke vergoeding is verschuldigd indien opgenomen muziek (radio, cd, Spotify …) verspreid wordt in een publiek toegankelijke ruimte. Billijke vergoeding is niet hetzelfde als SABAM. SABAM dient nog steeds en telkens te worden aangegeven, bij openbare weergave van muziek – en dit voor zowel opgenomen als live muziek.

Op woensdag 28 februari om 20.00u komt Gery Bessemans (nationaal adviseur billijke vergoeding) één en ander hierover toelichten in de gemeentelijke feestzaal. Dit is bij de start van een algemene vergadering cultuurraad, maar iedereen is welkom op deze uiteenzetting.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact