Gele doos

Inhoud

‘De gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact- en medische gegevens. Je bewaart ze in de koelkastdeur, omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Door de meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur te plakken, weten hulpverleners dat er een doos aanwezig is. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie. De doos kan levens redden.

De gele doos is een actie van het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie Kempen (RPO Kempen), in samenwerking met verschillende Kempense gemeenten en met steun van de provincie Antwerpen en Welzijnszorg Kempen. Gemeente Herenthout wil door mee in dit project te stappen, bijdragen aan het gezond ouder worden van onze dorpsbewoners.

Procedure

Nog geen gele doos in je koelkast? Op doorverwijzing kan je gratis een gele doos afhalen op vier locaties in de gemeente: Huis Driane, Apotheek Vloemans (Markt 9) en Apotheek Van Daele (Molenstraat 38). Indien de oudere niet mobiel meer is, kunnen familie en mantelzorgers de doos afhalen.

Voor wie

Voor alle 65-plussers in Herenthout.

Naar top