Gemeente lanceert ‘Herenthout Helpt’ om krachten te bundelen voor coronahulp

Publicatiedatum: 17 mrt 2020

Er worden in Herenthout heel wat initiatieven opgestart om hulpbehoevenden te helpen in deze tijden van het coronavirus. Om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, heeft het lokaal bestuur een platform gelanceerd waar alle hulpvragen worden gebundeld en waar je als vrijwilliger kan kenbaar maken welke bijdrage je wilt leveren.

Medewerkers van het lokaal bestuur koppelen de juiste vraag aan het beschikbare hulpaanbod. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Door je te registreren ben je ook automatisch verzekerd.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, koken of maaltijden rondbrengen, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers …

Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel?

Op Herenthout Helpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 014 50 77 11 of via mail op herenthout.helpt@herenthout.be.

De komende dagen en weken zullen we veel helpende handen nodig hebben, dus registreer je vandaag nog op het platform. Voor mekaar zorgen, zo gaan we er geraken, #samentegencorona!

Meer info nodig over corona


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact