Gratis met het hele gezin naar Hidrodoe! / UITVERKOCHT

Publicatiedatum: 01 aug 2018

Hidrodoe, het interactieve water-DOE-centrum van Pidpa in Herentals (www.hidrodoe.be) viert dit jaar feest. In 2018 bestaat Hidrodoe immers 15 jaar. Deze feestelijke gebeurtenis willen zij graag samen met ons vieren.

Gemeente Herenthout heeft 150 vrijkaarten gekregen die geldig zijn tot einde 2018. En wij willen die graag uitdelen aan onze Herenthoutse burgers!

Hoe bekom ik gratis inkomkaarten?

Heel simpel: iedereen die een foto stuurt via facebook of naar info@herenthout.be waarbij ze kraantjeswater drinken, krijgt gratis kaarten voor heel het gezin! Waar wacht je nog op? Ga deze zomer spetteren en splashen in Hidrodoe!

 

Flessen- of kraantjeswater?

Heerlijk lekker, gezond en zuiver, dat water uit de bron in de fles. Maar daarmee doen we onszelf, blijkens een studie van het Earth Policy Institute, geen plezier. Het mag dan verfrissend zijn, flessenwater is allesbehalve ‘clean’.

Vorig jaar hebben we met zijn allen 154 miljard liter bronwater gedronken. Maar voor dat frisse mineraalwater betalen we een hoge prijs. Bronwater is duur. Volgens de berekeningen van de onderzoekers kost het 10.000 keer meer om water in een fles te krijgen dan het uit de kraan te laten lopen. Om het water uit de grond te trekken, er mineralen aan toe te voegen, het in flessen te steken en die dan over de hele wereld te verspreiden is immers veel materiaal nodig. In heel wat gevallen weggesmeten geld volgens de auteur, zeker in Europa.

Er zijn inderdaad heel wat landen waar het leidingwater ondrinkbaar is en de inwoners dus verplicht zijn flessenwater te kopen, maar vreemd genoeg zijn niet die landen verantwoordelijk voor de overconsumptie van bronwater. In heel wat arme, warmere landen kan men zich die luxe immers niet veroorloven. In de wereldranglijst van flessenwater consumerende landen staan ze onderaan. Helemaal bovenaan staat Italië, verklaarbaar door de hitte daar en de slechte reputatie van het land wat drinkwater betreft. Daarna volgen Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten, twee landen die niet gezegend zijn met een groot eigen drinkwaterreservoir.

Op een verdienstelijke vierde plaats staat België. Een gemiddelde Belg drinkt in een jaar tijd maar liefst 148 liter flessenwater, dat is zes keer meer dan de gemiddelde wereldburger. Nochtans is het leidingwater in onze streken erg drinkbaar en is het hier niet zo vreselijk warm dat we moeten vrezen voor uitdroging.

Wij verkiezen dan ook het drinken van kraantjeswater boven flessenwater, als goedkope, kwaliteitsvolle en duurzame oplossing.

Als je een foto post of instuurt in het kader van deze wedstrijd geef je het lokaal bestuur hiermee de toestemming om deze foto te gebruiken in al onze communicatiekanalen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact