Grootschalige test mailfunctie BE-Alert

Publicatiedatum: 07 sep 2018

De eerste donderdag van de maand worden de alarmeringskanalen van BE-Alert getest. Het Crisiscentrum maakte van het testmoment op 6 september 2018 gebruik om een grootschalige test van de mailfunctie te organiseren. Via BE-Alert is het immers mogelijk om naast SMS en gesproken berichten ook mails te versturen.

Er werd een testmail verzonden naar alle mensen die zich reeds hebben geregistreerd in BE-Alert. In totaal werden 366.567 mails verzonden (99,97% geslaagd). Ook heel wat Herenthoutenaren kregen een berichtje in hun mailbox. De test was meteen een oproep om de opgegeven contactgegevens te controleren, aan te vullen of indien nodig te wijzigen.

Het was de eerste dergelijke grootschalige mailtest. De komende dagen zal het Crisiscentrum de test grondig evalueren. Op basis van de bevindingen zal het Crisiscentrum in overleg met alle partners bekijken waar BE-Alert verder kan worden verbeterd.

Waarom BE-Alert? 

Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die ingeschreven is voor het alarmeringssysteem en waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen bij een gevaarlijke brand, overstroming, kernramp, terreuraanval, …

Nog niet ingeschreven voor BE-Alert? Doe het vandaag nog via http://www.be-alert.be! Zo word je voortaan meteen verwittigd bij een noodsituatie.

Momenteel zijn er meer dan 420.000 registraties op BE-Alert. Heb jij vrienden of familie die zich nog niet registreerden? Moedig ze aan om zich ook in te schrijven. Want aan elke 20.000 nieuwe inschrijvingen koppelen wij een veilige actie. Zo verhoog je met een inschrijving op BE-Alert niet enkel je eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Lees er alles over op www.be-alert.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact