Heb je vragen over de vaccinatie?

Publicatiedatum: 12 mrt 2021

De laatste tijd komen er weer heel wat vragen binnen rond de vaccinaties. Hierbij alvast enkele nuttige zaken:

Via welke weg krijg ik een uitnodiging?

De uitnodiging krijg je steeds via de post. Als je gegevens gekend zijn bij je ziekenfonds, krijg je ook een sms en e-mail.
Je krijgt de uitnodiging ook via je eBox van de Vlaamse overheid. Registreer je hiervoor via Burgerprofiel Vlaanderen.

Staat er in de uitnodiging een specifiek moment wanneer ik moet komen?

Tot voor kort wel, we merkten echter dat veel mensen niet kwamen opdagen. Daarom vertrekken de uitnodigingen vanaf nu zonder datum. Je kan dan zelf een afspraak maken online, of telefonisch via het callcenter wanneer je niet online geraakt.

Kom zeker langs op je afgesproken dag en uur. Vanaf je een afspraak hebt gemaakt, gaan we ervan uit dat je komt en verwachten we jou.

Wie is er op dit moment aan de beurt?

De eerste uitndogigingen naar 85-plussers zijn de deur uit! Valt jouw vader, moeder, grootouder of buur binnen deze categorie? Pols dan even of deze de uitnodiging heeft ontvangen en nog verdere begeleiding nodig heeft.

Kan ik mij op de reservelijst laten zetten?

Nee. Wanneer mensen niet komen opdagen en we vaccins over hebben maken we gebruik van een reservelijst die opgesteld is door de overheid. Deze lijst is gebaseerd op objectieve criteria en bevat mensen uit de doelgroep die op dat moment aan de beurt is. Het heeft dus geen zin om hiervoor te bellen, je komt zeker nog aan de beurt!

Alle info en het antwoord op veelgestelde vragen vind je steeds via: www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-middenkempen of www.laatjevaccineren.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact