Herenthout engageert zich voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Publicatiedatum: 26 jul 2017

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om in te gaan op het aanbod van de dienst Mondiaal Beleid van de provincie Antwerpen voor gratis begeleiding bij het implementeren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) in het gemeentelijk beleid. Ook de stad Herentals en de gemeente Vorselaar doen hieraan mee.

Deze SDG’s vormen de komende 15 jaar een leidraad voor het actief werken aan een duurzame, internationaal rechtvaardige en solidaire samenleving. Deze doelen reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling namelijk op economisch, sociaal en ecologisch vlak. Tevens vormen ze een unieke fusie van twee mondiale agenda’s: duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. De SDG’s willen de nadruk leggen op universaliteit; de implementatie van de doelstellingen moet over de hele planeet gebeuren, dus niet enkel in het Zuiden.

VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) heeft een engagementsverklaring ‘Global goals, local focus’ opgesteld waarin de intenties om het nastreven van de SDG’s benadrukt worden. Op 17 juli 2017 onderschreef het college van burgemeester en schepenen deze engagementsverklaring principieel, waarna de gemeenteraad nog de definitieve goedkeuring dient te geven.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact