Herenthout geselecteerd voor project ‘Verkeersveilige Gemeente’

Publicatiedatum: 03 apr 2019

Samen met 9 andere gemeenten uit de provincie Antwerpen werd Herenthout geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden 45 gemeenten zich voor dit project kandidaat. 16 gemeenten startten reeds in 2018. In 2019 werden na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers nog 10 extra gemeenten geselecteerd voor deelname, waaronder dus Herenthout.

Het project ‘Verkeersveilige Gemeente’ is een samenwerking tussen Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK), de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Federale diensten van de Gouverneur en de provincie Antwerpen. Met de kennis van deze gespecialiseerde organisaties wil men de verkeersveiligheid in de provincie Antwerpen verbeteren en versterken en streven naar nul/zero verkeersdoden in alle gemeenten van de provincie tegen 2030.

Concreet betekent dit dat Herenthout een kosteloos ondersteunings- en begeleidingstraject mag volgen om verder te werken aan meer en betere verkeersveiligheid in Herenthout. Uit de coaching volgt een ‘SAVE-actieplan’ op basis van de zeven algemene doelstellingen uit het SAVE-charter dat concrete verbeterpunten en nieuwe acties bevat waaraan de gemeente beslist te werken tijdens het actiejaar. Na het succesvol afronden van het plan, ontvangt gemeente Herenthout een ‘SAVE-label’ van de Ouders van Verongelukte Kinderen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact