Herenthout in de Klimaatstrijd

Publicatiedatum: 30 jul 2018

Provincie Antwerpen voert sinds april 2018 samen met haar gemeenten de Klimaatstrijd. Een strijd om alvast in onze provincie met kleine inspanningen het tij te doen keren en daar te starten waar het het makkelijkst is. Bij jezelf, met je buren, in jouw gemeente.

De Klimaatstrijd is ook een wedstrijd. Alle Antwerpse gemeenten strijden niet alleen voor een betere planeet, maar ook tegen elkaar. De gemeente die zich het meest inzet en de meeste vooruitgang boekt, neemt in maart 2019 de felbegeerde titel van ‘Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk’ mee naar huis.

Gemeente Herenthout neemt ook deel en we zijn alvast heel goed bezig, want op 30 juli 2018 stonden we zelfs aan de leiding in de gemeenteranking!

Strijd jij ook mee?

Download de superhandige ‘For Good’-app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je krijgt daarbij ook een heleboel informatie en de nodige tips om Moeder Aarde een handje te helpen. Aanvaard je de uitdaging van de provincie Antwerpen, dan houdt de app voortaan je eigen vooruitgang bij. En hij berekent meteen waar je gemeente en jij zelf in het klassement staan.

Dankzij de Klimaatstrijd zal je onmiddellijk zien welke impact je op je voetafdruk hebt. Door mee te strijden maak je ook kans op enkele knappe prijzen. Een heel jaar lang gratis groene stroom, een fietspakket, handige eco-gadgets of een overnachting in een provinciaal domein …

Ook zonder smartphone kan je deelnemen aan de Klimaatstrijd.

Als elke inwoner een kleine stap zet, nemen we samen een grote sprong vooruit, recht naar de titel van ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’!


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact