Herenthout is een ‘Hartveilige Gemeente’

Publicatiedatum: 29 apr 2018

Herenthout mag zich sinds 29 april 2018 voor twee jaar een ‘Hartveilige Gemeente’ noemen. Onze gemeente mocht het label ontvangen uit de handen van Rode Kruis-voorzitter regio Zuiderkempen, Francis Van Leemputte.

Herenthout heeft de voorbije maanden inspanningen geleverd om de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. Zo is het lokaal bestuur een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Rode Kruis en heeft ze reeds twee gratis opleidingen ‘reanimeren en defibrilleren’ georganiseerd voor het gemeentepersoneel en de Herenthoutse burgers. Ze hoopt hierdoor de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking te vergroten.

 

 

foto: schepen Tine Witvrouwen, schepen Maurice Helsen, OCMW-voorzitter Josée Poelmans, Rode Kruis-voorzitter regio Zuiderkempen Francis Van Leemputte, gezondheidsambtenaar Isabelle Bogemans

Bovendien hebben we reeds 3 automatische externe defibrillatoren (AED) op ons grondgebied geplaatst. Je vindt ze aan Huis Driane, sportcomplex ’t Kapelleke en aan het gemeentehuis.

Ook in de komende twee jaar blijft het lokaal bestuur acties organiseren om het label ‘Hartveilige Gemeente’ alle eer aan te doen. Door het grote succes van de voorbije opleidingen, plant het lokaal bestuur opnieuw een gratis cursus ‘reanimeren en defibrilleren’ op maandag 14 mei 2018, in samenwerking met de Stuurgroep Gezondheid en het Rode Kruis van Herenthout. Tijdens deze drie uur durende opleiding leer je een slachtoffer benaderen en reanimeren. Bovendien wordt ook het gebruik van een AED (automatische externe defibrillator) aangeleerd, want met enkel een toestel ophangen aan de muur worden er geen levens gered!

Deze opleiding is gratis en gaat door in Huis Driane van 13.30 uur tot 16.30 uur. Je kan je inschrijven bij het Loket Zorg & Gezondheid (maximum 15 personen), Molenstraat 56, T 014 50 77 11 of zorg.gezondheid@herenthout.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact