Herenthout is kindvriendelijke gemeente!

Publicatiedatum: 07 nov 2016

Samen met zeven andere Vlaamse steden en gemeenten mag Herenthout zich de volgende zes jaar kindvriendelijke gemeente noemen.

Op zondag 6 november 2016 heeft minister van jeugd, Sven Gatz, voor de tweede keer de labels ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uitgereikt en ook onze gemeente sleepte dit label in de wacht. Het label heeft roots in de internationale Child Friendly Cities beweging gestart vanuit de VN en UNICEF. Het lauwert steden en gemeenten die het internationale kinderrechtenverdrag omzetten in concreet beleid op alle terreinen waar kinderen en jongeren mee in aanraking komen.

Samen met kinderen en jongeren analyseerden de steden en gemeenten hun beleid vanuit een kindvriendelijke bril. Ze formuleerden een strategie die rekening houdt met hun jonge inwoners in al hun beleidsbeslissingen. Niet alleen als het over jeugdwerk of kinderopvang gaat, maar ook over pakweg mobiliteit, welzijn, cultuur en veiligheid.

De jury vond volgende punten sterk in het dossier van Herenthout:

  • Bij de uitwerking van de strategie werd het platform kindvriendelijkheid ook uitgebreid met andere partners zoals politie en OCMW. De gemeente zet sterk in op een samenwerking met scholen binnen haar strategie kindvriendelijkheid.
  • Herenthout maakt optimaal gebruik van haar profiel van kleine gemeente voor stevige samenwerkingen.

Een dikke proficiat aan de jeugddienst, jeugdraad en Loket Kids & co!


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact