Herenthout plaatst ‘Kids First’!

Publicatiedatum: 25 okt 2016

Het lokaal bestuur van Herenthout vindt dat kinderen en jongeren mee de koers van Herenthout moeten kunnen bepalen. De gemeente wil hen dan ook een duidelijke stem geven in het beleid. Onder het motto en de naam ‘Kids First’, organiseert de gemeente daarom drie keer per schooljaar een overleg in samenwerking met de Herenthoutse scholen, waarbij geen enkel thema taboe is.

Elke Herenthoutse lagere school wordt hierin vertegenwoordigd door vier leerlingen, waarvan twee uit het 5de en twee uit het 6de leerjaar. Tine Witvrouwen, schepen van jeugd en Ellen Paepen, jeugdconsulent begeleiden Kids First.

Op 18 oktober 2016 werd de aftrap gegeven van de Kids First meetings, met als thema mobiliteit. De kinderen brachten alvast een hele ideeënstroom mee en lanceerden zelfs al een tekenwedstrijd, in het kader van spelende kinderen en verkeersveiligheid.

Veilig kunnen fietsen, wandelen en spelen is een belangrijk topic voor het lokaal bestuur van Herenthout en Kids First. Kids First doet daarom een oproep aan alle Herenthoutse kinderen van 6 tot 12 jaar, om een ontwerp te maken voor mooie, opvallende verkeersborden, om automobilisten te waarschuwen. De tekening moet gemaakt worden op een liggend A4-formaat en moeten herkenbaar zijn vanop afstand. Maximum 10 kleuren mogen gebruikt worden en bij voorkeur in stift. De tekeningen kunnen afgegeven of opgestuurd worden naar het gemeentehuis van Herenthout, ter attentie van Kids First, met vermelding van naam en adres en dit ten laatste op 30 november 2016. Kinderen mogen ook meerdere ontwerpen indienen.

De leden van Kids First nemen de strenge taak van jury op zich. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en bekendgemaakt op de gemeentelijke website en via de andere kanalen. Van de winnende ontwerpen worden verkeersborden gemaakt, die nadien in verschillende woonwijken en aan de schoolomgeving geplaatst worden. 

‘Herenthout gaat voor een gemeente waar kinderen en jongeren niet verdwijnen in de stoet van mensen, maar fier mee aan kop van de optocht lopen!’

Info?
Jeugddienst – secretariaat Kids First – Bouwelse Steenweg 8, 2270 Herenthout –
  e-mail: jeugddienst@herenthout.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact