Herenthout stopt SAMEN met roken

Publicatiedatum: 11 sep 2017

In september 2017 start in Herenthout een rookstopcursus in groep onder begeleiding van Wendy Calders, een erkende tabakoloog. Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte. Onze gemeente stimuleert een gezonde levensstijl en streeft naar meer bewoners met een goede gezondheid. Het aanbieden van een concreet stopaanbod voor degene die wil stoppen of kan gemotiveerd worden om te stoppen met roken hoort daarbij.

Waarom organiseren we een groepscursus?
Iedere roker die wil stoppen, wil dat op zijn/haar eigen manier doen. Sommige rokers doen het in hun eentje, sommige met de hulp van het internet, sommige opteren voor individuele begeleiding, terwijl anderen nood hebben aan stoppen met een groep lotgenoten.

Stoppen met roken in groep is een wetenschappelijk onderbouwde aanpak als de groep begeleid wordt door een erkende tabakoloog. Rokers geven vaak aan dat het groepsgebeuren hen motiveert om gestopt te blijven. Tijdens het groepsgebeuren kunnen ervaringen gedeeld worden, kan er gesproken worden over de mogelijke obstakels en problemen, en worden successen samen gevierd. Het succes van een groepslid kan de andere leden motiveren en hen het gevoel geven dat ze ook in hun opzet kunnen slagen.

Elke tabakoloog heeft zijn eigen aanpak, maar alle tabakologen die meedoen aan dit project werken volgens een ‘gedeelde boodschap over stoppen met roken’.

Hoe werkt het?
Logo Kempen organiseert samen met Herenthout een groepscursus stoppen met roken. We starten met een kosteloze en vrijblijvende infosessie, gevolgd door 8 groepssessies, gespreid over een tweetal maanden. De groep telt maximum 20 deelnemers.

Kostprijs voor de deelnemer?
De Vlaamse overheid zorgt voor een gedeeltelijke terugbetaling van de rookstopcursus. De roker zelf betaalt maximum 48 euro voor de 8 sessies of maximum 24 euro als hij/zij recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming (dit kan je navragen bij de mutualiteit).

Rokers die geïnteresseerd zijn om te stoppen met roken verwijzen we graag naar onze vrijblijvende en gratis infosessie op 21 september 2017 om 20.00 uur, gemeentelijke feestzaal, Bouwelse Steenweg 8, 2270 Herenthout.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact