Herenthoutenaren zwemmen voortaan goedkoper

Publicatiedatum: 09 okt 2018

Vele inwoners gaan zwemmen in de buurgemeenten Herentals, Nijlen en Heist-op-den-Berg, aangezien Herenthout geen openbaar zwembad heeft. Deze gemeenten bieden een lager tarief aan voor inwoners versus niet-inwoners. De gemeenteraad wil de sportbeleving onder de inwoners bevorderen en heeft daarom een subsidiereglement goedgekeurd waardoor inwoners van Herenthout ook aan een verlaagd tarief kunnen zwemmen in deze drie gemeenten. Heist-op-den-Berg heeft momenteel nog geen verlaagd tarief, maar zal dit invoeren bij de opening van het nieuwe zwembad.

Concreet wil dit zeggen dat het bestuur het verschil terugbetaalt in de aankoopprijs van het toegangsbewijs voor inwoners en de aankoopprijs van het toegangsbewijs voor niet-inwoners van de desbetreffende gemeente.

Volgende types toegangsbewijzen komen in aanmerking voor de subsidie:

  • 10-beurtenkaart – maximaal één geldige aanvraag per maand;
  • 20-beurtenkaart – maximaal één geldige aanvraag per maand;
  • Jaarabonnement – maximaal één geldige aanvraag per jaar;
  • Gezinsabonnement – maximaal één geldige aanvraag per jaar.

Inwoners kopen een toegangsbewijs aan in Herentals, Nijlen of Heist-op-den-Berg. Bij het voorleggen van hun bewijs van betaling en na het volledig invullen van het aanvraagformulier ‘subsidie bij aankoop toegangsbewijzen zwembaden’, kunnen inwoners voor dit individueel toegangsbewijs een toelage ontvangen van het gemeentebestuur.

Het formulier kan je hier downloaden of invullen aan het Loket Vrije Tijd of de Sportdienst. Het volledige subsidiereglement vind je hier terug.

De aanvraag moet gebeuren uiterlijk 60 dagen na de aankoopdatum van het betrokken toegangsbewijs.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact