Hoe zit het met het bodemleven in jouw tuin of perceel?

Publicatiedatum: 23 feb 2021

Provincie Antwerpen en Hooibeekhoeve willen de kwaliteit van de tuinen en percelen in 11 Kempense gemeenten in kaart brengen. Ben jij tuinier of landbouwer en heb je interesse in het bodemleven in je tuin of perceel?

Onder de grond krioelt het van de bedrijvigheid! Micro-organismen als gisten en schimmels en grotere dieren als regenwormen, geleedpotigen en insecten voeren daar veel meer uit dan je op het eerste zicht zou denken. Ze zijn niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit, maar zorgen ook voor de vrijgave van nutriënten voor de planten, voor een verbeterde bodemstructuur en ze voorkomen de uitbraak van bodemziekten.

Tijdens een begeleidingstraject ontdek je samen het bodemleven in jouw tuin of perceel. Ze komen twee keer bij je langs: in het voorjaar en in de zomer van 2021. Bij het eerste bezoek onderzoeken ze het bodemleven ter plekke en nemen ze een bodemstaal voor analyse in het labo. Bij het tweede bezoek bespreken ze met jou deze analyses en kan men de toestand van het bodemleven in jouw tuin of perceel vergelijken met andere tuinen in de regio.

De voorwaarde voor een deelname is dat je een tuin hebt, groot of klein, met gras of moestuin en dat je in één van volgende Kempische gemeenten woont: Herenthout, Zandhoven, Grobbendonk, Vorselaar, Lille, Kasterlee, Olen, Geel, Herselt, Laakdal en Meerhout. In 2021 is er plaats voor 5 tuiniers, in 2022 wordt dit nog een keer herhaald. Dus wie dit jaar niet mee kan doen, kan volgend jaar opnieuw zijn kans wagen!

Schrijf je snel in via dit formulier: link!

De bezoeken vinden buiten plaats en met mondmasker.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact